Over Auto Wessel

Auto Wessel is een allround autobedrijf gelegen in De Lutte, een plaats in Twente aan de grens met Duitsland. Auto Wessel is van alle markten thuis en biedt auto’s, schadeauto’s en auto-onderdelen voor zowel de particuliere als de professionele klant.

Auto's

Auto Wessel levert uit grote voorraad en biedt nieuwe en jong gebruikte personenauto's, bestelwagens en lichte vrachtwagens. Ook het huren van auto's behoort tot de mogelijkheden. De auto's zijn te bezichtigen in onze showroom en op ons ruime en overzichtelijke verkoop terrein.

Schadeauto's

Auto Wessel heeft een groot en divers aanbod schadeauto's, waaronder veel jonge auto's. Wij leveren aan professionele schadeherstelbedrijven in binnen- en buitenland. Ook particulieren kunnen bij Auto Wessel terecht.

Auto-onderdelen

Auto Wessel is één van de grootste aanbieders van auto-onderdelen in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in onderdelen van Opel, de V.A.G. Groep Volkswagen, Mercedes en Renault, maar bieden daarnaast ook andere merken, zowel voor de professional als de particuliere koper.


Onze showroom

14 september 2012 is ons nieuwe pand aan de Bentheimerstraat geopend. Het pand beschikt over ruime kantoren, een prachtige showroom, een kelder met grote opslagcapaciteit, een moderne wasstraat en een tankstation. Wij ontvangen u graag om ons aanbod auto’s te bezichtigen, onze verkoopmedewerkers informeren u over dit aanbod en de mogelijkheden. Ook kunt u hier een afspraak maken voor een proefrit.


Ons team

Slagvaardig, persoonlijk en to the point: dat zijn de kenmerken van het team van Auto Wessel. Bij Auto Wessel werken 30 professionele medewerkers die zes dagen per week voor u klaarstaan. Veel van onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de autobranche en kunnen u daardoor goed en kundig informeren. Een persoonlijke benadering staat bij ons voorop: Auto Wessel hecht waarde aan duurzame relaties met loyale klanten.


Historie

Familiebedrijf Auto Wessel in De Lutte al sinds 1960 actief op de internationale automarkt.

Ondernemer Gerard Wessel ziet een gat in de markt als in de jaren ’60 het autobezit toeneemt. Hij start vanuit zijn woonhuis in De Lutte het bedrijf Auto Wessel, dat zich richt op de verkoop van gebruikte auto’s en schadeauto’s. Gerard heeft succes in de wereld van de autohandel en Auto Wessel groeit uit tot een begrip in de regio. Eind jaren ‘80 wordt dit zichtbaar middels een nieuw pand aan de Dorpstraat in De Lutte. Helaas overlijdt Gerard Wessel kort daarna.

Zoons Herman en Johan, dan al enige jaren werkzaam bij Auto Wessel, zetten het bedrijf voort. Het aanbod van auto’s wordt uitgebreid met nieuwe en jong gebruikte auto’s. Daarmee presenteert Auto Wessel zich als allround autobedrijf. Onder leiding van de broers groeit het bedrijf uit tot een belangrijke speler op de internationale automarkt en het aantal verhandelde auto’s groeit.

Tijdelijk wordt een deel van de activiteiten naar Oldenzaal verplaatst. De heren Wessel hebben echter de wens de verschillende bedrijfsonderdelen weer bij elkaar te brengen in De Lutte. In 2001 kopen zij daarom de ABTB in De Lutte, met de bedoeling daar een nieuw pand te realiseren. Kort daarna start Auto Wessel met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw pand. Die voorbereidingen duren maar liefst acht jaar, door een lang traject voor het verkrijgen van de juiste vergunningen. In 2008 wordt ook het tankstation overgenomen, om de aanblik van de Bentheimerstraat/Dorpstraat te kunnen verfraaien. In 2010 gaat dan eindelijk de bouw van start. En nu, in 2012, komen de in het verleden opgesplitste bedrijfsonderdelen weer bij elkaar in De Lutte.

Met het nieuwe pand aan de Bentheimerstraat is Auto Wessel voorbereid op de toekomst. Het pand beschikt over ruime kantoren, een prachtige showroom, een kelder met grote opslagcapaciteit, een moderne wasstraat en een tankstation. Het bedrijf voldoet aan alle strenge milieuwetgeving. Aan de Dorpstraat zijn nieuwe, ruime parkeerplaatsen aangelegd.

De derde generatie Wessel heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Vijf mannen van Wessel zijn zes dagen per week aan het werk in het familiebedrijf, dat daarnaast zo’n 25 medewerkers telt.


Kwaliteit

Auto Wessel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het is immers de sleutel naar een tevreden klant. Wij committeren ons aan de ISO 9001-certificering en voldoen aan de daar gestelde kwaliteitseisen. ISO 9001 is een internationale, generieke standaard die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Belangrijke onderwerpen van de ISO 9001 zijn: kwaliteitsplanning om kwaliteitsdoelen te bereiken, interne audits, corrigerende en preventieve maatregelen, meting van klanttevredenheid, identificatie van de wet- en regelgeving en continue verbetering.

Voor de demontage beschikt Auto Wessel over de certificering Kwaliteitszorg Demontage (KZD). Demontagebedrijven die gecertificeerd zijn volgens KZD, voldoen aan alle wettelijke voorschriften en eisen (denk aan milieuvergunning en Arbowetgeving) die op ondernemingen in de voertuigdemontagebranche van toepassing zijn. Ook voldoet het bedrijf aan specifieke eisen op het gebied van materiaalrecycling. Een inzichtelijk en geordend bedrijfsproces is daarnaast een belangrijke voorwaarde voor deze certificering. Auto Wessel beschikt over de KZD-3 ***; het hoogst haalbare niveau van de certificering.